Bild på Epicuro Salice Salentino Riserva
Kryddiga & mustiga 14 10

Epicuro Salice Salentino Riserva

Rött vin från Apulien, Italien

Apulien är ”klacken” på den Italienska stöveln. I dessa sydliga delar av Italien är somrarna varma och vintrarna milda. Salice Salentino ligger långt söderut i regionen, och här trivs druvsorterna Negroamaro och Malvasia Negra väldigt bra, då de behöver mycket sol och värme för att mogna optimalt. Samtidigt är vingårdarna relativt högt belägna och druvorna får därmed välbehövlig svalka på nätterna, vilket bidrar till att vinerna trots värmen behåller sin friskhet. Producenten Femar Vini är en ganska ung vinproducent, etablerad 1970, och är belägen i det vackra Frascati, strax söder om Rom. De äger ca 40 hektar egna odlingar men har långtidskontrakt med odlare över stora delar av Italien och kan därför producera högkvalitativa viner från många områden. | Läs mer

Området Puglia, eller Apulien, utgör klacken på den italienska stöveln. Det är ett av världens äldsta vinodlingsområden med många uråldriga druvsorter som primitivo, nero d’avola och negroamaro. Klimatet är mycket varmt och torrt, men närheten till havet ger druvorna en välbehövlig nattlig svalka. Puglia har på senare år genomgått en mindre vinrevolution där utvecklingen gått från kvantitet till målmedveten kvalitet. Många utomstående vinmakare har bidragit till den positiva förändringen, hitlockade av de goda förutsättningarna.

Producenten Femar Vini är en ganska ung vinproducent, etablerad 1970, och är belägen i det vackra Frascati, strax söder om Rom. De äger ca 40 hektar egna odlingar men har långtidskontrakt med odlare över stora delar av Italien och kan därför producera högkvalitativa viner från många områden.

Vinet Epicuro Salice Salentino Riserva är gjort av Negromaro och Malvasia Negradruvor från utvalda vingårdar i Salice Salentino. För att en Salice Salentino ska få klassas som Riserva så måste den ha lagrats minimum 6 månader på ekfat, och får inte säljas förrän två år efter skörden. Epicuro Salice Salentino Riserva har lagrats de stipulerade 6 månaderna på stora ekfat för att få en integrerad och rund fatkaraktär.

Karaktär Vinet har en djupt röd färg och en stor doft av mörka bär, plommon, choklad och fat. Smaken är fyllig, koncentrerat fruktig med toner av mörka bär, katrinplommon, örter, choklad och fat.

Serveras Serveras Vid 16-18° till smakrika kötträtter av nöt, lamm och vilt.

Lagring Kan lagras 1-2 år.

Fyllighet 8
Fyllighet
Strävhet 7
Strävhet
Fruktsyra 7
Fruktsyra

Förpackning Årgång Pris Varunr. Sortiment Tillgänglighet
Flaska, 750 ml. 2010 89 kr. 3501-01 Ordinarie Var finns den?

Påminn med SMS Tipsa en vän

Ja tack, jag vill gärna bli påmind om Epicuro Salice Salentino Riserva via SMS.

Ange ditt mobilnummer, tio siffror.

Maila en kompis och tipsa om Epicuro Salice Salentino Riserva .Pressinfo
Word
Fakta om vinet (word)
Pdf
Fakta om vinet (pdf)
Ss_goldlabel_press
Högupplöst produktbild
Aktuella recensioner för detta vin
Epicuro Salice Salentino Riserva

4 av 5 i DI för Epicuro!

"Dagens Industri ger vår oktobernyhet (lanseras 1:a oktober i alla butiker) Epicuro strålande betyg."

Dagens Industri, 2012-09-28

Epicuro Salice Salentino Riserva

4 solar!

"4 Solar till Epicuro av Jens Dolk I Tv4, vi är inte förvånade!"

Tv4 nyhetsmorgon, 2013-01-11